De beste radiatoren voor woonkamers

Door admin 09-11-2018 0 Reacties

Niet elke radiator is geschikt voor elke woonkamer. Stijl, gewenste temperatuur en de aansluitopties zijn belangrijke factoren waar u rekening mee kunt houden bij de selectie.

Stijl van de woonkamer
Een radiator moet goed bij de stijl  van een woonkamer passen. Een traditionele radiator zal minder goed passen binnen een moderne woonkamer en een designradiator zal op zijn beurt niet matchen met een traditionele inrichting.


Ruimte in de kamer
Ruimte is een belangrijke factor. Als u bijvoorbeeld geen radiator onder een raampartij kunt plaatsen (bijvoorbeeld in het geval van een schuifpui) kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een verticale radiator (zie afbeelding).

Naar alle horizontale radiatoren voor woonkamers
Naar alle verticale radiatoren voor woonkamers

Gewenste temperatuur
De gewenste temperatuur in een woonkamer is ook van inlvoed op de keuze van een radiator. De temperatuur in een woonkamer is over het algemeen hoger dan de temperatuur in andere kamers. De radiatoren moeten het aan kunnen om de ruimte op de gewenste temeperatuur te brengen. Met de capaciteitsberekening kunt u dit berekenen.


Aansluitopties radiator
Bij het aanschaffen van een radiator denkt u wellicht niet snel aan de aansluitopties. Toch is dit met name bij radiatoren voor woonkamers wel van belang. Met een onderaanlsuiting kunt u er bjvoorbeeld voor zorgen dat leidingen minder in het oog springen. Dit kan door de leidingen uit de grond rechstreeks op de radiator aan te sluiten. Zo zijn er weinig leidingen zichtbaar. Bekijk ook onze aansluitmaterialen, om zo uw verwarming helemaal compleet te maken.