Voor 16:00 uur besteld
Morgen in huis
Gratis bezorging 
Binnen heel Nederland

 

Kies zelf een leverdatum
Wat u uitkomt
Geen betaalkosten
Kosteloos betalen (gratis)
30 dagen retourrecht
Extra lange zichttermijn

Wat is een raam of plintradiator?

Door admin 10-05-2017 0 Reacties Radiatoren,

Een radiator voor het raam plaatsen?

 

Een raam of plintradiator is een radiator die laag is. Meestal is deze radiator maximaal 200 milimeter hoog. Deze radiatoren worden  geplaatst op de vloer en worden daarom ook wel vrijstaande radiatoren genoemd.


Vrijstaande radiator of ophangen?
Het voordeel van een raamradiator is dat u de keuze heeft om de radiator op te hangen of losstaand te plaatsen. Een vrijstaande radiator wordt op pootjes geplaatst en op de vloer bevestigd. De pootjes worden standconsoles genoemd. Als een raamradiator aan de muur bevestigd wordt dan worden er vaak J-beugels gebruikt om de radiator op te hangen. Bovendien hebben raamradiatoren een bijzonder design en daarom passen ze vaak in een modern interieur.


Wanneer een vrijstaande radiator plaatsen?
Het kan erg praktisch zijn om een vrijstaande radiator op de vloer te plaatsen als er bijvoorbeeld geen ruimte is om een radiator aan een muur te monteren. Het komt vaak voor dat een dergelijke radiator voor een raam (met een tot de vloer doorlopende glaspartij) geplaatst wordt. Doordat de radiator laag is, houdt de deze weinig licht tegen. Bovendien is het plaatsen van een radiator voor een raam goed voor de luchtcirculatie.


Raamradiator
De Thermrad super 8 compact (200 hoog raamradiator) zijn radiatoren die erg in trek zijn als vrijstaande radiatoren. Ondanks de geringe hoogte hebben zij een groot vermogen en kunnen daarom een ruimte goed verwarmen. Bovendien is het bij deze radiatoren mogelijk om de cv-leidingen zowel op de zijkant als van onderen aan te sluiten.