Voor 16:00 uur besteld
Morgen in huis
Gratis bezorging 
Binnen heel Nederland

 

Kies zelf een leverdatum
Wat u uitkomt
Geen betaalkosten
Kosteloos betalen (gratis)
30 dagen retourrecht
Extra lange zichttermijn

Radiator plaatsen of vervangen?

Door admin 11-08-2017 0 Reacties Radiatoren,

Een radiator plaatsen of vervangen In de woonkamer, badkamer of slaapkamer

 

Wil je een radiator met een hogere capaciteit plaatsen? Koop dan bij geen groter model, maar het zelfde model met een extra paneel.

De aansluitingen kunnen dan op dezelfde plek blijven zitten. Wil je de radiator vervangen door een ander model of de radiator verplaatsen, dan moet je ook de leidingen aanpassen. Bekijk van tevoren hoe deze het meest eenvoudig is aan te leggen zijn.

Zorg dat de er geen stroom meer op de CV installatie staat, haal de stekker er uit. Draai de radiator die je wil vervangen open, maar ook alle andere radiatoren op dezelfde en de hogere verdiepingen.

Sluit met een klem een tuinslang aan op het aftappunt van de gehele CV installatie. Dit is het laagste punt van de CV installatie. Het aftappunt herken je aan de koperen schroefdop, waaraan een kettinkje zit. Leg de andere zijde van de tuinslang buiten en draai het aftappunt open. Laat zoveel water weglopen, totdat de te vervangen radiator leeg is.  

Contoleer dit door het aftapkraantje, van de te vervangen radiator, open te draaien. Komt er geen water uit, dan kun je stoppen met aftappen.

Draai de wartels van de leidingen en het radiatorkraanhuis los. Schroef vervoklgens de ophangbeugels los. Haal daarna de radiator uit de ophangbeugels.

 

Als je de leidingen gaat verleggen, zaag deze dan zo af dat ze nog minstens 4cm uitsteken uit het plafond, de vloer of de muur. Die lengte heb je nodig voor de knelfittingen.

Teken af waar de ophangbeugels moeten komen.  Boor gaten van 10mm in de muur en schroef de beugels op de muur. Hang de radiator op. Nu moet de kant van de ontluchtingsnippel 2 mm hoger hangen dan de kant van de radiatorkraan. Stel daarom de beugels vanuit de waterpas-stand bij.

Draai het puntstuk van het radiator-kraanhuis en voetventiel los. Wikkel nieuw tape om het schroefdraad van de puntstukken. Draai deze  boven in de inlaat en onder in uitlaat van de radiator. Draai het radiator-kraanhuis en het voetventiel opnieuw vast aan de zojuist geplaatste puntstukken.

Radiatoren kopen

 

Maak de nieuwe leidingen op maat. Gebruik knelfittingen voor de verbindingen. Zet de leidingen met beugels op de muur vast.

Koppel de aanvoerleiding aan de radiatorkraan en de afvoerende leiding aan het voetventiel. Dit doe je met behulp van een knelpuntstuk. Zorg dat het voetventiel open staat zodat dadelijk na het bijvullen het warme water weer kan circuleren.

Zet weer stroom op de CV-ketel door de stekker in het stopcontact te steken, en vul de installatie met water bij. Ontlucht gaandeweg het systeem en herhaal dit nogmaals als de installatie op druk is.

Werk de doorvoergaten van de leidingen netjes weg met rozetten. Gebruik voor het schilderen van de leidingen en radiator speciale hittebestendige radiatorlak. 

Radiatoren kopen doe je eenvoudig en vertrouwd bij radiatorprijsvechter.nl
Bekijk ons assortiment radiatoren zoals paneelradiatoren en verticale radiatoren

De waardering van www.radiatorprijsvechter.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 13 reviews. ⭐⭐⭐⭐⭐