OpenTherm thermostaten

OpenTherm thermostaten

OpenTherm thermostaten

OpenTherm thermostaten

OpenTherm thermostaten

OpenTherm is een bekend communicatieprotocol tussen de HR-ketel en de kamerthermostaat. Deze thermostaten worden modulerende thermostaten genoemd. Een OpenTherm thermostaat berekent continue de gewenste keteltemperatuur op basis van de ruimte temperatuur. De toevoeging open is bedoeld om aan te geven dat het een fabrikantonafhankelijk systeem is waarbij een thermostaat van fabrikant A aangesloten kan worden op een cv-ketel van fabrikant B. 

Communicatie tussen regelaar en ketel is digitaal en bi-directioneel. Doorgaans berekent de regelaar continu de gewenste keteltemperatuur en zendt deze naar de ketel. De regelaar doet dit op basis van ruimtetemperatuur of op basis van een andere regelstrategie. Het komt erop neer dat als uw huis koud is en u wilt verwarmen, de ketel op hoger vermogen uw huis snel opwarmt, en dat dat vermogen omlaag gaat, zodra uw huis warm is. De ketel regelt na die opwarmperiode zelf zijn vermogen terug (moduleren) zodat de gewenste, lagere radiator-temperatuur bereikt wordt. Het grote voordeel is, dat bij een lagere radiator-temperatuur, er fors minder warmte de schoorsteen uitgaat, en de ketel daardoor tien tot twintig procent minder gas gebruikt voor dezelfde warmteproductie.


Weergegeven:   
Sorteren op:   

Honeywell Chronotherm Touch klokthermostaat

De Honeywell chronotherm touch klokthermostaat is een programmeerbare klokthermostaat voor zwakstroom aan/uit-regeling van cv-toestellen. Groot Nederlandstalig display met touchscreen bediening in modern vormgegeven behu..

€ 141,00 € 132,94 Excl. BTW: € 109,87