Veel gestelde vragen

Door op de vraag te klikken,  zie je de bijbehorende antwoorden.

Direct antwoord op jouw vraag
Afkoelingsperiode en de Wet 'Kopen op Afstand'

Als u iets koopt op afstand, moet de verkoper u informeren over onder andere het product en de bedenktijd. In veel gevallen krijgt u een bedenktijd van 14 dagen waarbinnen u de koop ongedaan kunt maken. Bij Radiatorprijsvechter.nl kunt u de koopovereenkomst, binnen 30 dagen na ontvangst van het artikel,  zonder opgave van redenen annuleren. Het retourneren kun je zowel telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven.


Wettelijk is dit 14 dagen, wij hanteren zelfs 30 dagen, dit zien wij als een extra service, je koopt tenslotte niet elke dag een nieuwe radiator.

 

De afkoelingsperiode geldt niet in de volgende gevallen;

- aankopen die speciaal, op bestelling, geleverd zijn
- producten voor zakelijk gebruik
- reserve- en/of vervangingsonderdelen

Betaal ik kosten voor het afrekenen?

 

Nee, in tegenstelling tot veel andere webwinkels berekenen wij geen extra kosten.

Zo betaald u bij ons niets extra's als u met creditcard wilt betalen, of gebruik maakt van Afterpay.

Transparant en duidelijk, wij vragen nooit een vergoeding om te betalen met welke betaalwijze dan ook! Kortom welke betaalwijze u ook kiest, deze betaalwijze is gratis!

Kan ik zelf een afleverdatum kiezen?

Ja, tijdens het bestelproces komt u een kalender tegen waarop u de gewenste afleverdatum kunt aangeven.

Zijn de prijzen op de website inclusief of exclusief BTW?

Alle prijzen zijn inclusief BTW. 

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Radiatoren kunnen niet worden afgehaald. Alle radiatoren worden rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd.

Krijg ik een garantiebewijs?

Onze bestelbevestiging is uw garantiebewijs. Om gebruik te maken van onze service & garantie moet u altijd beschikken over deze originele e-mail van uw bestelling.

Hoe werkt een radiator?

Ongeveer 85% van alle huizen worden verwarmd met radiatoren. Deze radiatoren zorgen voor een goede luchtcirculatie, dat wil zeggen:
Koele lucht stroomt van onder de radiator naar boven langs de warme radiator, die de lucht opwarmt en verder transporteert richting het plafond.
Omdat de radiatoren meestal onder de ramen geplaatst zijn, zorgt de ‘kouval’ van de ruiten ervoor, dat de warme lucht daar niet blijft hangen, maar naar het midden van de kamer wordt gestuurd. Daar koelt de verwarmde lucht af en zakt weer naar beneden.
Vervolgens beweegt de afgekoelde lucht zich weer richting de radiator en het opwarmproces begint opnieuw.

 

Wat is een Thermostatische insert M30?

Een thermostatische insert M30 is een hulpmiddel dat in de radiator wordt gedraaid zodat u de kraan er direct op kunt monteren.

Wat wordt er aan toebehoren meegeleverd met de Thermrad paneelradiatoren?

Houtdraadbouten
Pluggen
Ontluchting-, blind- en aftapstoppen
Omkasting
Ophangbeugels
Bij de raamradiator (200mm hoog) worden geen ophangbeugels, houtdraadbouten en pluggen meegeleverd.

Heb ik garantie op de radiatoren?

Wij leveren al onze producten onder 100% volledige Nederlandse fabrieksgarantie.
Onze garantie termijnen lopen, afhankelijk van het type product, op tot maar liefst 15 jaar.
De minimale garantie termijn op onze radiatoren is 5 jaar maar de meeste door ons geleverde radiatoren zijn standaard al voorzien van 10 jaar garantie op lak en waterdichtheid.

Het onderste gedeelte van de radiator blijft koud, wat is er aan de hand?

De gewenste kamertemperatuur is bijna bereikt en de radiatorthermostaat laat daarom maar een beperkte hoeveelheid water door de radiator stromen. Dit water koelt snel af waardoor de radiator nog maar voor een deel warm wordt.
Een constante maar slechts deels verwarmde radiator is beter voor het comfort dan een afwisselend hete en dan weer koude radiator. Bovendien levert dit een energiebesparing op. Het warme cv-water wordt zo ver afgekoeld dat het met een heel lage temperatuur naar de cv-ketel wordt teruggevoerd. Hoe lager de retourtemperatuur, des te hoger het effect van een HR (Hoog Rendement) ketel.
Om de thermostaat te testen, kan de thermostaat verder worden geopend door een hogere temperatuur in te stellen. De radiator zou nu warmer moeten worden. Gebeurt dit niet, dan is er een probleem met de installatie. In dat geval kunt u het beste de hulp van een installateur inroepen.

Het bovenste gedeelte van de radiator blijft koud, wat is er aan de hand?

De centrale verwarming zou alleen water moeten bevatten. In de praktijk komt er echter heel langzaam lucht in de installatie terecht. Lucht is lichter dan water en trekt daarom naar boven. Als er lucht in een radiator zit, betekent dit dat zich op die plek geen warm water kan bevinden. Er kan dan onvoldoende warmte worden afgeven. Het bovenste gedeelte van de radiator blijft koud.
Om dit probleem op te lossen dient de radiator, en eigenlijk de gehele cv-installatie, te worden ontlucht en indien nodig te worden bijgevuld.

Tikkende geluiden in de radiator
 • Te hoge werkdruk in de CV-installatie.
  Verlaag de druk, of zet de pomp in de installatie een stand lager
 • Installatie i.c.m. stadsverwarming.
  Er dient een speciale thermostatische radiator-insert voor stadsverwarming toegepast te worden.
 • De radiator-insert is verkeerd ingesteld.
  Verwijder de radiatorknop en draai de voor-instelling van de radiator-insert naar een grotere doorlaat, bijvoorbeeld op stand 4 of 5.
 • De radiatorknop is (te ver) dichtgedraaid.
 • De radiatorknop is niet geschikt i.c.m. de radiator-insert.
  Vervang deze door een juiste radiatorknop.
Hoe maak in een Thermad Super-8 Plateau schoon?

De vlakke voorplaten van zowel de Thermad Super-8 Plateau als Thermrad Vertical zijn op de radiator gemonteerd met ultra-sterke magneten. Op de plek van de magneten kan zich aan de voorzijde van de radiator stof- of metaaldeeltjes hechten. U kunt dit eenvoudig met een droge doek verwijderen.

Het duurt lang voordat mijn woning warm wordt?

Het is per woning, type cv-ketel en thermostaat afhankelijk hoe lang het duurt voordat de woning op temperatuur is. Gemiddeld kan het een uur per graad temperatuurverschil duren. 

Waarom doet de CV het niet meer na gebruik van warm water?

Warm water heeft altijd voorrang op de verwarming. Als de warmwaterkraan niet goed is afgesloten, blijft de ketel op warm water staan, waardoor de verwarming niet gaat functioneren.

Controleer alle kranen. Als alle kranen goed dicht zijn en de CV niet aangaat, zet dan de hoofdwaterkraan even dicht of zet de warmwatervoorziening op de ketel tijdelijk uit.

Wat is het verschil tussen de Thermrad super-8 compact en de Thermrad compact-4 plus?

De Thermrad compact-4 plus radiatoren zijn voorzien van zijaansluitingen (2 links en 2 rechts). Thermrad super-8 compact zijn ook voorzien van deze zijaansluitingen en nog extra 2 rechtsonder en 2 midden-onder aansluitingen.

Radiator kopen op het internet?

Een radiator kopen? Waar begin je, en welke radiator is geschikt? Bij radiatorprijsvechter slaagt je gegarandeerd! Onze naam zegt het al, wij zijn dé specialist in goedkope radiatoren en aansluitmaterialen, en combineren dit met een uitstekende service en minimaal tien jaar garantie. Onze paneelradiatoren zijn niet alleen de meest verkochte radiatoren van Nederland. Wij hebben een uitstekende aftersales als je na aanschaf nog vragen hebt over b.v. het aansluiten van een radiator. Wij leveren o.a. radiatoren voor plaatsing in de slaapkamer, badkamer en woonkamer. Zo beiden wij radiatoren aan voor elk vertrek in je huis of kantoor. Daarnaast leveren wij alle aansluitmaterialen om uw radiator op de juiste wijze aan te sluiten op je cv installatie. Zo heb je met enkele muisklikken alle juiste materilaen in huis om je radiatoren aan te sluiten op je cv installatie. En bestel je voor 16:00 uur, dan heb je alles de volgende werkdag al in huis!

Radiatoren snel in huis door hoge voorraad

Je nieuwe radiator morgen al in huis? Bestel voor 16:00 uur en wij leveren de volgende werkdag

Profiteer vandaag nog van onze goedkope radiatoren, dan heb je ze de volgende werkdag al in huis. Een nieuwe radiator kopen is eenvoudig, kies de juiste maat en het gewenste vermogen, bestel vervolgens gemakkelijk online en binnen 24 uur op werkdagen heb je de bestelling al in huis. Heb je bij aanschaf toch nog advies nodig?

Bel dan onze helpdesk: Telefoon 0522- 820906

Elke radiator heeft een fabrieksgarantie van tenminste 10 jaar, en dat kan oplopen tot maar liefst 15 jaar. Je koopt dus niet alleen een radiator van de beste merken, maar hebt gelijk de zekerheid zoals je dat van ons mag verwachten. Wij hebben altijd de radiator die u zoekt!

Hoe bereken je het vermogen van een radiator?

 

Reken het vermogen uit met onderstaande formule

lengte x breedte x hoogte x Watts per m3 = (vermogen in Watt)

Wij hebben het echter nog veel makkelijker gemaakt. Maak daarom gratis gebruik van onze online radiator rekentool, en bereken de capaciteit met een simpele muisklik zonder ingewikkelde formules.

Klik op de onderstaande link, en vul de gevraagde gegevens in. Zo zie je precies welk vermogen je nodig hebt voor elk vertrek in huis.

Radiator vermogen berekenen

Indien je alsnog twijfels hebt, dan adviseren wij je graag en kijken we samen welke radiator het beste geschikt is voor het vertrek waar je de nieuwe radiator wilt gaan plaatsen.

Advies nodig? Bel ons : 0522-820906

Wij helpen je graag de juiste keuze te maken zodat je altijd de juiste radiatoren bestellen kunt.

Altijd gratis bezorging van radiatoren en materialen

 

Waar en hoe koop je een nieuwe radiator?

Een radiator nieuw kopen doe je natuurlijk bij de goedkoopste en beste. Het assortiment van radiatorprijsvechter.nl is bijna altijd uit voorraad leverbaar.

Wij hebben naast de gebruikelijke verwarming ook elektrische radiatoren enn zelfs infrarood verwarming d.m.v. panelen in ons assortiment.

Elke radiator evenals de aansluitmaterialen worden altijd gratis thuisbezorgd in heel Nederland. Als je voor 16:00 uur besteld, dan heb je de bestelling zelfs de volgende werkdag al in huis. Indien je een bestelling na 16:00 plaatst, dan leveren wij deze binnen twee werkdagen. Mocht je in België wonen, dan bezorgen wij binnen 2 werkdagen, en dat voor een vast laag bedrag van €15,- per bestelling.