Verwarming

Centrale Verwarming

Verwarming is de grootste energiekostenpost in de meeste huizen, goed voor 35% tot 50% van de jaarlijkse energierekening. Het verminderen van uw energieverbruik voor verwarming is de meest effectieve manier om bij te dragen om wereldwijde milieuproblemen te verminderen. 

Verwarming, een combinatie van modernisering en een nieuw hoogrendement kan uw vervuilingsuitstoot en energierekeningen vaak met een derde verminderen en in sommige huizen met de helft. Alleen al het upgraden van uw radiatoren of ketel naar een hoogrendement model kan jaarlijks veel geld besparen.

 

De basis van verwarming

Een verwarmingssysteem vervangt warmte die verloren is gegaan door de schaal van uw huis. Hoeveel energie uw verwarmingssysteem nodig heeft om die verloren warmte te vervangen, hangt af van een aantal factoren: waar het huis zich bevindt (op koudere plaatsen zal het huis meer warmte verliezen); hoe groot het huis is;  de energie-efficiëntie van het huis; en hoe energiezuinig het verwarmingssysteem is.

Je kunt niet veel doen aan de eerste factor. Hoe groter het huis, hoe meer energie het nodig heeft om het te verwarmen. De kans is groot dat je de grootte van je huis niet verkleint.

Wat betreft de efficiëntie van uw huis, het verbeteren van de isolatie, het dichten van luchtlekkages en het repareren van het warmtedistributiesysteem (leidingen) zijn uitstekende mogelijkheden om energie en geld te besparen.

Je kunt waarschijnlijk veel besparen door je verwarmingssysteem door te upgraden, door een nieuw hoogrendementssysteem met nieuwe Thermrad compact 4 plus radiatoren te installeren of door de efficiëntie van je huidige systeem te vergroten. Beide opties worden in oudere huizen vaak toegepast.

 


Paneelradiatoren zijn een populaire keuze en worden daarom ook gevonden in de meeste woningen als deel van de verwarming.
Een paneel radiator is een standaard uitvoering en bestaat uit convectie lamellen en radiatorplaten. Deze radiatoren kunnen in verschillende uitvoeringen worden gevonden. Een paneel radiator biedt het mooie voordeel dat deze een ruimte erg snel kan verwarmen. Op radiatorprijsvechter.nl vindt u een verscheidenheid aan paneel radiatoren van mooie kwaliteit en tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Paneel radiatoren kunt u in onze webshop ook van verschillende typen krijgen. Zo kunt u een paneel radiator krijgen met bijvoorbeeld een met water gevulde plaat en een convectie lamel. Deze radiator kan uitstekend geplaatst worden in een kleine ruimte die niet teveel warmte behoeft. Heeft u echte power nodig, dan kunt u ook voor een paneel radiator kiezen met meerdere platen en meerdere lamellen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor net dat beetje extra luxe met een radiator met bijzondere afwerkingen. Of wellicht wilt u een simpele uitvoering, van een vlak design met voorzijde. Een andere mooie optie is het zogenaamde compact type, welke bestaat uit zijpanelen en ruimte besparend is. Ook ideaal voor kleine ruimtes zijn verticale paneel radiatoren, welke ook verkrijgbaar zijn in onze online shop. Deze nemen weinig plek in beslag en kunnen toch enorm veel warmte uitstralen. Ideaal dus wanneer u ruimte gebrek heeft. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Deze paneelradiator wordt het meeste gebruikt. De paneelradiator bestaat uit geribbelde panelen die naast elkaar liggen. De ribbels zorgen voor een groter oppervlakte dat warmte uitstraalt. Hierdoor is het snel warm in het vertrek. Deze verwarming moet ongeveer vijf centimeter van de wand af worden gehangen. Ook moet er ruimte van tien cm vrijgehouden worden aan de onder en bovenkant voor een goede circulatie.
 

Verwarming met designradiatoren

Designradiatoren zijn veel gebruikt als design element in huis en staan minder goed bekend om hun functionaliteit.
Toch zijn er ten heden dage vele verschillende design radiatoren op de markt en de beste vindt u in onze webshop voor de laagste prijs. Hier vindt u ook design radiatoren met meer vermogen, die er toch nog bijzonder stijlvol uitzien. Normaal gesproken is het vermogen van een design radiator minder dan dat van een standaard verwarming, maar het is zeker ook mogelijk om een stijlvolle radiator te vinden met het vermogen dat u nodig heeft. Zo bieden wij u bijvoorbeeld prachtige handdoek radiatoren die voldoende vermogen bezitten om de gehele ruimte te verwarmen. Ook zijn er situaties mogelijk waar u net uw huis verbouwd heeft en nu een extra radiator nodig heeft voor die extra ruimte of extra kamer. Hier kunnen design radiatoren prima gebruikt worden om niet alleen nog wat stijl toe te voegen, maar ook om voor voldoende warmte te zorgen in de ruimte. Functionaliteit staat tegenwoordig ook op het menu als het aankomt op design radiatoren. Denkt u hierbij bijvoorbeeld eens aan een handdoek radiator. Deze is ideaal om uw handdoeken aan op te hangen en tegelijkertijd te drogen. Deze radiatoren hebben ook meer vermogen, omdat ze niet alleen de ruimte moeten opwarmen, maar ook handdoeken drogen of voorverwarmen. Dit is dan ook ideaal voor als u een douche of bad wilt nemen en wilt genieten van warme handdoeken. Het speciale materiaal van deze radiatoren is perfect geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Op het gebied van radiatoren zijn vele mogelijkheden. Zo wordt er meer en meer gebruik gemaakt van designradiatoren. Deze radiatoren worden geplaatst, waar ze in het oog springen, zoals bijvoorbeeld de woonkamer en de hal. Deze radiatoren zijn naast het feit dat ze er aantrekkelijk uitzien ook praktisch. In de douche/badkamer kan gebruik gemaakt worden van een handdoekradiator, waar u handdoeken en kleding over kunt hangen om te drogen. Bij een designradiator gaat het er vooral om hoe de radiator eruit ziet. De radiator kan dus gecombineerd worden met andere radiatoren. Door verschillende designs, kleuren en vormen geeft de designradiator niet alleen warmte, maar ook de juiste sfeer in een vertrek. De designradiator wordt een onderdeel van de inrichting. Deze radiatoren dan ook steeds vaker gekozen om een vertrek te verfraaien, en is ook wat vaker in badkamers terug te zien. De keuze valt vaker hierop, omdat in de badkamer grootte een rol speelt. Een kleine verwarming is dan fijn. Doordat designradiatoren beschikbaar zijn in verschillende vormen en groottes, is hier altijd een juiste radiator voor te vinden.
 

Badkamerverwarming

Een badkamerradiator is eigenlijk een design radiator die speciaal bedoeld is voor de badkamer, zoals bijvoorbeeld de handdoek radiator. Deze radiatoren zijn afgewerkt met een speciale poeder coating, zodat ze optimaal bestand zijn tegen vocht in de badkamer of andere ruimtes. Deze verwarmingen bestaan uit horizontale buizen, die het u gemakkelijk maken om uw handdoek tussen te hangen. Deze wordt hierdoor warm en droog en geeft u dat luxueuze gevoel wanneer u een douche neemt. Bij ons vindt u een groot aantal handdoek radiatoren voor in de badkamer, waar u al snel niet meer zonder kunt. Bovendien vindt u in onze online shop verschillende uitvoeringen, waaronder een radiator met ronde buizen, een radiator met vierkante buizen en nog veel meer. Natuurlijk kunt u hier ook altijd de kleur vinden die aan uw behoeften voldoet en perfect past bij de rest van het interieur. Als u een grote badkamer heeft, zorg er dan wel voor dat u een radiator kiest met genoeg vermogen, omdat deze zowel de handdoeken als ook de ruimte moet verwarmen. Extra vermogen is dus mooi meegenomen. Op radiatorprijsvechter.nl kunt u terecht voor een verscheidenheid aan radiatoren voor elk budget. In onze online shop vindt u tevens alleen maar topmerken tegen de scherpste prijzen. Van een hoge kwaliteit bent u dus verzekerd. Zo is hier onder andere Henrad, Thermrad en Vasco verkrijgbaar, net zoals nog vele andere hoogwaardige merken. Vaak zit hier ook een mooie garantie op, zodat u gerust uw nieuwe radiator kunt bestellen. Weet u niet wat u nodig heeft, neem dan contact met op ons voor een geheel vrijblijvend advies. Neem gelijk een kijkje in onze webshop en overtuig uzelf van ons ruime aanbod!

Energieverbruik verwarming

verwarming
Je hoort steeds meer over energiebesparing. Denk aan verbeteren van isolatie, aanbrengen van zonnepanelen,  en natuurlijk dubbel glas. Energie is niet goedkoop, met name de verwarming van het huis. Uit onderzoek blijkt dat, naast een goede isolatie van de vloer en dak evenals dubbele beglazing ook nieuwe radiatoren wel degelijk helpen bij het verminderen van energieverbruik. De laatste generatie radiatoren in combinatie met de nieuwste cvketels kunnen een behoorlijke besparing van energie besparing opleveren. Soms is een bestaande installatie zo oud, dat het gewoon slim is om over te gaan op een compleet nieuwe cv installatie met nieuwe radiatoren. We spreken dan ook steeds vaker van duurzaam verwarmen. Geeft je radiator minder warmte? of is er sprake van ongelijke warmteafgifte? dan kan het maar zo zijn dat je radiator aan vervanging toe is. Radiatoren zijn een van de meest efficiënte manieren om uw huis te verwarmen. Er zijn een aantal manieren om hun energie-efficiëntie te verhogen, dat op zijn beurt geld bespaart. Radiator reflectorpanelen zijn folie bladen die vastzitten aan de muur achter de radiator. Deze helpen om warmte in uw kamer te verspreiden, in plaats van te laten ontsnappen via de buitenmuur. Regelmatige ontluchten zal ook zorgen voor een beter energierendement, als ze worden geblokkeerd zul je meer energie gebruiken om het vertrek te verwarmen
 

Veel huizen in Nederland hebben een oude verwarming

Wanneer is het tijd om een radiator te vervangen?
Is die oude lelijke radiator in de badkamer stukgegaan?
Merk je dat je radiatoren verouderd zijn en onvoldoende warmte afgeven?
Dan kan het tijd zijn om ze te vervangen door moderne exemplaren die efficiënter, zuiniger en uiteraard veel moderner zijn.
 
Een radiator vervangen doe je natuurlijk wanneer deze versleten of beschadigd is, of als de radiator gewoonweg niet meer werkt.
Denk ook bij een renovatie, verbouwing of herinrichting aan een uitgelezen mogelijkheid om je oude radiatoren te vervangen door een nieuwe, die veel beter aansluit bij het interieur, en een besparing in energie opleveren.
 
 
Van radiatoren verwachten wij niet alleen dat deze warmte afgeven, maar het kan ook een meerwaarde zijn voor ons interieur.
Daarom zijn moderne radiatoren een goede keuze bij een renovatie.
Denk aan een designradiator, deze kan een pronkstuk in het interieur zijn, het zijn al lang niet meer die lompe stalen dingen die je nog wel eens tegen komt.
Er is tegenwoordig enorm veel keuze uit verschillende radiatoren, denk aan Badkamerradiatoren,
Designradiatoren of mooie radiatoren met een vlakke voorplaat, zodat de welbekende ribbels niet zichtbaar zijn. 
Ook vervangen veel mensen hun radiatoren wanneer hun warmtebehoefte wijzigt. Dat kan bijvoorbeeld doordat men ouder is geworden,
en het sneller koud heeft. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn om de oude verwarming te vervangen. 
Merk je dat die ene radiator voor onvoldoende warmte zorgt? Dan kun je een radiator met een hoger vermogen installeren ter vervanging van je oude exemplaar.
 

 

Verwarming vervangen?

Radiatoren vervangen, een klus die je waarschijnlijk niet dagelijks uit zal voeren. Hoe en waar begin je als je een b.v. een woonkamerradiator wilt vervangen?

Een aantal zaken waar je op kunt letten zijn van belang. Neem b.v. indien mogelijk de zelfde afmeting van de radiator, zo is de kans groot dat je niet heel veel hoeft te veranderen aan de leidingen en aansluitingen.

Bedenk ook welke capaciteit de radiator dient te hebben. Als je dit weet, dan kun je eenvoudig een nieuwe radiator kopen. Als voorbeeld heeft een type 20 wel 2 platen maar geen convector, en een type 21 heeft 2 platen en 1 convector. Hierdoor is er een hogere afgifte van warmte, maar is de maatvoering gelijk gebleven.

 

Radiatoren

Kom je er toch even niet uit, of weet je niet zeker welke type je moet kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij geven je graag advies over verwarming en radiatoren. Of het nu gaat om aansluitmaterialen of het monteren van radiatoren, wij laten je nooit in de kou staan! Beijke ook eens de wikipedia pagina over verwarming